Кадрите на убити цивилни в украинския град Буча предизвикаха вълна от

...
Кадрите на убити цивилни в украинския град Буча предизвикаха вълна от
Коментари Харесай

Босна и Херцеговина - следващата жертва на руската дезинформация

Кадрите на убити цивилни в украинския град Буча предизвикаха вълна от гневни реакции в цяла Европа. Въпреки снимките и свидетелствата на публицисти, които посетиха града, Москва продължава да държи позицията си, че клането в Буча е инсценирано от украинските управляващи. А в това време тази и други версии на Кремъл за войната в Украйна се разпростаняват и до босненските жители, споделя изданието " BalkanInsight ".

На 20 април съветското посолство в Сараево изрази позицията си пред босненците, като назова закононарушенията в Буча " добре планувана провокация, готова благодарение на американски и европейски разследващи организации ". Според тях Буча е бил определен за " място на инсценировката " поради англоезичната аудитория - терминът " кръвопролитие в Буча " (клане в касапница; от англ. butchery - кланица - б.а.) съставлява нужната игра на думи. 

„ Основната задача е да се отклони вниманието на международната общественост от избиването на рускоезичното население от страна на украинските националистически батальони ", обявиха от посолството.

Разследващата медия Bellingcat потвърди, употребявайки сателитни изображения, че телата на убитите украински граждани лежат по улиците на града още преди съветските сили да се отдръпват от там. Освен всеобщите убийства в Буча, друго кръвопролитие също провокира остри отричания от Русия – обстрелът на жп гарата в Краматорск, при който бяха убити минимум 50 цивилни и над 300 бяха ранени. И в този случай съветските управляващи отхвърлиха всякаква отговорност за случилото се.

От началото на съветската инвазия посолството в Босна съвсем всеки ден разгласява известия и преводни публикации за войната в Украйна. Те отхвърлят обвиняванията за закононарушения, осъществени от съветски бойци и поддържат тезата на Кремъл за провеждането на " специфична военна интервенция " в района.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР